Centralbanker fører folk til Bitcoin – Morgan Stanley Exec

Centralbanker kan ved et uheld føre en generation af investorer til bitcoin (BTC) og andre kryptoassets, sagde en Morgan Stanley-direktør.

I et interview med CNN mente Morgan Stanleys Head of Emerging Markets og Global Macro Ruchir Sharma, at centralbankernes handlinger skubbede individuelle investorer overalt i verden til at søge alternative aktiver som bitcoin, da renten forbliver anæmisk.

Centralbanker over hele verden er begyndt at købe statsobligationskøbsprogrammer, der sigter mod at genstarte trage økonomier, der er bremset op af koronaviruslåsning, hvilket effektivt udskriver millioner af dollars i fiat i nøgleøkonomier.

Sagde Sharma,

”Jeg tror, ​​at nogle af de ældre [investorer] stadig køber guld, og nogle af de yngre, årtusinderne køber bitcoin og [cryptoassets]. Men generelt tror jeg, at det, der fortæller dig, er, at der er denne dvælende følelse derude, i betragtning af hvad centralbanker gør med hensyn til at udskrive så mange penge, er der en søgning efter alternative aktiver. ”

Morgan Stanley-direktøren tilføjede, at skyhøjende aktiekurser og en stigende følelse af frigørelse fra økonomiens generelle tilstand kunne få investorer til at geninvestere deres midler i ædle metaller og kryptoassets.

Sharmas bemærkninger gentager nylige kommentarer fra Nigel Green, administrerende direktør og grundlægger af det internationale finansielle konsulentfirma deVere.

DeVere-chefen fortalte Bloomberg, at „de grundlæggende ting, der gør Bitcoin Up til en attraktiv investering, får styrke“ på trods af en nylig prisnedgang, der så BTC kortvarigt falde under 10.000 USD-mærket.

Green sagde,

“Crypto-kynikere og finansieringstraditionister vil bruge det nuværende – og midlertidige – fald i bitcoin som en undskyldning for at banke de iboende styrker, så de passer til deres egne dagsordener. Imidlertid er virkeligheden, at sagen for bitcoin at bryde ud i år er stærkere end nogensinde, ”

Green mente også, at centralbankens økonomiske stimuleringsinitiativer sandsynligvis ville drive endnu flere investorer til BTC. Han noterede sig også tokens attraktive „underliggende grundlæggende.“

Green forudsagde, at en stigning i interesse fra investorer sandsynligvis kunne lette et stærkt prisudfald for tokenet.

På pixeltid (12:33 UTC) handler BTC til USD 10.197 og er steget med 1,6% på en dag, hvilket trimmer sine ugentlige tab til mindre end 11%. Prisen er også faldet med 13% på en måned og er næsten uændret på et år.