Den bemerkelsesverdige historien: Bitcoin Mining fremmer halvlederindustrien

Du er på artikkel 3 av de 5 gratis artiklene dine, registrer deg eller logg inn for å lese mer.

Bitcoin mining kan virke som en meningsløs øvelse i å løse nuller og en, men det er den første industrien som utvikler 7nm chips, og slår regjeringer og gigantiske selskaper i prosessen.

For å fortelle historien deres, er det som følger en forbløffende kinesisk artikkel som er veldig grovt oversatt fra kinesisk med liten modifisering

Den forteller historien om bitcoin-gruveindustrien i Kina som aldri skrevet før, og selv om den er litt vanskelig å følge steder, synes vi det passer å skrive ut i sin helhet og med den kinesiske aksenten:

I 850 e.Kr. satt et oppdrag ledet av den buddhistiske munken Wu Zhen av fra Dunhuang og tok to år å endelig nå hovedstaden i Tang-imperiet, Chang’an. I Zichen Hall of Daming Palace brakte Wu Zhen en god nyhet til Tang Xuanzong Li Chen som var langt borte tusenvis av kilometer unna – Shazhou Guangfu. Siden begynnelsen av Anshi-opprøret var Tang Tings grenseforsvar tom, og tibetanerne benyttet anledningen til å okkupere landet Hexi. Da Zhang Yichao-opprøret i 848 gjenerobret Shazhou (nå Dunhuang), mistet Tang-dynastiet dette landet i nesten hundre år.

Tang-dynastiet, som hadde falt fra sitt høydepunkt, klarte ikke å sende tropper for å støtte Zhang Yichaos Guiyi-hær. Imidlertid, under ledelse av Zhang Yichao, har Gui Yijun imidlertid gjenvunnet mer enn ti stater, inkludert Gua, Yi, Liang, etc., med mer enn 4000 kilometer land, og en familie på en million husstander. Alle de tibetanske styrkene ble utvist fra Hexi-korridoren Tang Weiyi. For å minnes Zhang Yichaos historiske prestasjoner med å gjenopprette Hexi, gravde lokalbefolkningen en stor hule (nå 156 huler) ved Mogao Grottoes og trakk den berømte „Plan of Zhang Yichaos hærreise“.

For en slik helt med store prestasjoner ble han imidlertid glemt i den offisielle historien fordi han var langt borte fra Central Plains

Uansett de gamle og nye Tang-bøkene, eller historien til de gamle og nye fem generasjonene, er det bare noen få poster av Zhang Yichao. Det detaljerte historiske materialet om Zhang Yichao og Gui Yijun i dag er mer fra Dunhuangs selvmordsnotat og inskripsjoner, som får folk til å sukke.

Tiden går tilbake til moderne tid. I forbindelse med globale handelskonflikter har halvledere blitt fokus for folks oppmerksomhet. Enten det er et nasjonalt fond på hundrevis av milliarder i størrelse eller mer enn 20 000 chip-oppstarter lagt til det siste halvåret, viser det at brikkeindustrien har blitt den søte og sure i folks øyne.

På samme måte som folk bare husket hundrevis av elver og elver, var det velstående Tang-dynastiet i Wuhua Tianbao, men glemte fjellene og elvene og vendte tilbake til Yijun-hæren i tusenvis av miles. I den nåværende innenlandske hot chip-industrien er det også en glemt ensom hær. Denne ensomme hæren er en produsent av gruvemaskinchips representert av Bitmain og Jianan Yunzhi, som har laget en registrering av masseproduksjon av verdens første 7nm-brikke. Monopol Med nesten 90% av den globale markedsandelen til gruvemaskinchips, som de ti største kundene til TSMC, overskred ordrevolumet en gang Huawei HiSilicon; men det er også denne ensomme hæren som lenge har blitt ekskludert fra rangeringslisten til den innenlandske brikkeindustrien. Dessuten er det ikke kjent for alle, og det er ingen politisk hjelp.

Kanskje vil mange lure på gruveautomatbrikker som involverer cryptocururrency, men sammenlignet med halvlederindustrien som har brukt mye penger på å støtte, men som fremdeles er svak de siste tretti årene, har innenlandske produsenter av gruvemaskinchip beseiret land i mindre enn ti år. Mange produsenter har monopolisert den globale markedsandelen. Hva annet er det for å latterliggjøre denne ensomme hæren?

Suksessen til Kinas gruvemaskinchips er på ingen måte lav i utviklingen av gruvemaskinflis blant noen befolkninger, ellers hvorfor har utenlandske produsenter av gruvemaskiner blitt eliminert? Dette er ingen tilfeldighet, for i tillegg til Bitmain og Jianan Zhizhi er det mange kinesiske produsenter som Bitwei og Wuhan Xindong. Innenfor gruvemaskinchips kan vi ikke bare se legendariske historier som Bill Gates droppet ut og grunnla Microsoft, men også bølgen i epoken det siste tiåret.